23 Ocak 2011 Pazar

Neler geliyor neler...

Son zamanlarda yayınevleri atağa geçti. Özellikle 2011le birlikte yayın programları da yavaş yavaş açıklanmaya başladı. Türk okuyucusuna yeni ulaşan türlerden Paranormal Romance ağırlıkta görünüyor. Biraz aradan ayıkladım ve öne çıkanları belirledim. Buyurunuz:





  
The Replacement - Brenna Yovanoff

Kitap fantastik olaylar çevresinde dönüyor. Mackie Doyle isminde bir genç kendi hakkında olağanüstü gerçekleri öğrenmeye başlıyor ve geçmişiyle yüzleşiyor. Ürperti'nin yazarı Maggie Stiefvater'ın çok beğendiği bu kitap mart sonu raflardaki yerini alacak.




Unearthly - Cynthia Hand

Genç kesime hitap eden bu kitap, yarı-insan yarı-melek Clara'nın yaşamını konu ediniyor. Meleklerin, özellikle de düşmüş meleklerin, çokça öne çıktığı bu günlerde iyi bir seçenek olabilir. Unearthly yurtdışında satışa çıktığı andan itibaren en çok okunanlar arasına girmeyi başardı.


I am Number Four - Pittacus Lore

I am number four'un film hakları çoktan satın alındı ve önümüzdeki aylarda vizyona girmesi bekleniyor. Kitabın içeriğine gelecek olursak; daha çok bilim-kurgu özelliği gösteriyor ve yabancı bir gezegenden dünyaya gelmiş gençlerin teker teker avlanmalarını ve bundan kurtulma çabalarını anlatıyor.


Ash - Malinda Lo

Yazarın Cindrella masalından yola çıkarak yazdığı Ash melek, vampir ya da kurtadamlardan sıkılanları perilerin dünyasına götürüyor. Ash isimli bir kız üvey annesinin elinde işkence görürken kendini masallardaki gibi bir dünyanın içinde buluyor.


White Cat - Holly Black

Curse Workers serisinin ilk kitabı White Cat'ta insanlara dokunduklarında zihinlerindeki her şeyi değiştirebilen insanlar ele alınıyor. Toplumdan dışlanmış bu insanlar arasında Cassel adlı bir genç tek yeteneksiz ve masum kişi gibi görünse de onun da sırları ve öğreneceği gerçekler var.



Şimdilik bu kadar. Devam edecek...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...