13 Temmuz 2011 Çarşamba

Ne okusam, ne okusam?

Bu yaz okumayı planladığım kitaplardan seçmeler.

Karanlığın Kızı - Kelly Keaton

Mitoloji ve fantastiğin iç içe geçtiği bu yeni seri bayağı bir ilgimi çekti. Young Adult türündeki kitapların tekdüzeliğinden sıkıldığım için konunun değişikliği ve kapak tasarımı kitabı alma olasılığımı giderek artırıyor.

Tanıtımı:
Her güzelliğin altında bir parça kötülük yatar.

Ari, yalnızlık ve kaybolmuşluk duygusunun önüne geçemiyor bir türlü. Buz mavisi gözleri ve asla değiştiremediği ya da kazıyıp atamadığı gümüş renkli, uzun, gür saçlarıyla hep dikkat çekiyor. Bakıcı ailelerin yanında geçen çocukluğunun ardından, nereden geldiğini ve kim olduğunu bulma isteğine karşı gelemiyor.

Sorularına yanıt aramak için çıktığı yolculukta ona ışık tutan, uzun zaman önce ölmüş annesinden kalan bir mesaj: Kaç! Ari, birilerinin ya da bir şeylerin ona çok yaklaştığını hissediyor. Ama kimden kaçtığını ya da neyin onu takip ettiğini bilmeden kendini koruyabilmesi çok zor.

Bildiği tek bir şey var: Doğum yeri New 2’ye dönmesi gerektiği.

Kasırgaların vurduğu New Orleans’ın yeniden kurulmuş hali olan New 2’nin yönetimi dokuz ailenin elinde. Burası öyle sıradışı ki Ari’nin hiçbir farklılığı tuhaf kaçmıyor. Ama karşılaştığı her canlı –ne kadar ölümcül ve ürkütücü olursa olsun– ondan korkuyor.

Ari yanıtı bulana kadar durmayacak. Ama bazı gerçeklerin ortaya çıkması da bir o kadar korkunç ve tehlikeli...

Taht Oyunları - George R. R. Martin 

Dizisi Game of Thrones'un yayına başlamasıyla birlikte tüm dünyanın gözünü diktiği bu seri uzun bir aradan sonra Epsilon tarafından yeniden basılıyor. Daha önceki baskısında yer alan belirgin çeviri hataları göz önüne alınırsa çok da iyi yapılıyor. Ee tabii ki ben de bu seriyi okumadan geçemiyorum. Taht Oyunları epik fantastik sevenler ve "diziyi izlemeden önce kitabını okusam" diyenler için güzel bir yaz kitabı olacak. 
Tanıtımı:
Yazların on yıllar, kışların bir insan ömrü sürebildiği diyarda, dehşetli ve soğuk zamanlar yaklaşmaktadır. Kışyarı’nın kuzeyindeki buzul topraklarda, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ötesinde tehditkâr doğaüstü güçler toplanmaktadır. Savaşın tam ortasında, doğdukları topraklar kadar sert, boyun eğmez Starklar vardır. Acımasız soğuğun hüküm sürdüğü kuzeyden, uzak güneydeki sıcak zevk yurduna uzanan, leydiler, lordlar, savaşçılar, büyücüler ve katillerle dolu öykü, korkunç kehanetlerin işaret ettiği bir devirde başlamaktadır. Komplo, trajedi, ihanet, zafer ve dehşet dolu olayların ortasında Starklar’ın, dostlarının ve düşmanlarının kaderi bıçak sırtındadır. Hedef, en ölümcül savaş olan taht oyununda muzaffer olmaktır.
Kırmızı - Ted Dekker
Ünlü gerilim yazarı Ted Dekker'ın eşsiz fantastik serisi Çember'in ikinci kitabı da heyecanla beklediklerim arasındaydı. Sonu oldukça heyecanlı biten Siyah'tan sonra Kırmızı'yı almak da farz oldu tabii. Serinin sıkı takipçileri yine kitabı elinden bırakamayacak gibi görünüyor ve benim için de harika bir yaz okuması olacak gibi.  
Tanıtımı: 
Kırmızı, geçmişle geleceğin ortak kaderidir.
Kırmızı, yitirilen cennetin destansı kurtuluşudur.
Kırmızı, Çemberin en kanlı halkasıdır.

Gökkuşağı ormanları büyük çapta bir yıkımın eşiğindedir.
Ölüm saçan bir virüs, dünyamızdaki teröristlerce yayılmaya başlamıştır.
Thomas Hunter'ın sabrı tükenmiştir; ölümle randevu için kalan süre üç haftadır ve bu bir olasılık değil, gerçeğin ta kendisidir.
İki dünyayı da kurtarabilecek bir çözüm yolu bulmaktan başka çıkış yolu yoktur.

 
Siyah'ın akıllara durgunluk veren temposu, Ted Dekker'ın efsane Çember serisinin ikinci kitabı Kırmızı'yla doruğa çıkıyor.
Thomas Hunter en fazla bir ay önce, garsonluk yapan başarısız bir yazarken, şimdi kendini iki dünyayı da çöküşten kurtaracak zorlu bir maceranın içinde bulmuştu. Bir dünyada, ilkel savaşçılardan oluşan bir orduya kumanda eden, savaşlarda yaralanmış bir general; diğerinde ise durdurulması mümkün olmayan bir virüsle küresel bir kaos yaratma niyetinde olan teröristleri alt etmeye çalışan bir adam.
Yıkımın eşiğinde iki dünya. Akla hayale gelmeyen bir çözüm.
Rüya ile gerçeğin çarpıştığı adrenalin yüklü bir destana hazır olun. Siyah, Kırmızı'ya dönerken artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

 Devam edecek...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...