26 Haziran 2012 Salı

Kitaptan Filme: Sıcak Bedenler (Warm Bodies)

Blogumda daha önce Sıcak Bedenler'in kitabı ile ilgili yorumumu yayınlamıştım. O yoruma buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu kez değinmek istediğim son yıllarda moda haline gelmiş, kitaptan filme aktarılma kısmı. Eh, kitabın sıkı bir takipçisi olunca bu haberi ilk öğrenenlerden biri olmam gayet normal. Cast seçimlerinin yapılışını, filmden ilk fotoğrafların gelişini anında öğrendim. Bu yüzden çok sevdiğim bu kitabın filme çekilmiş halini ne kadar merak ettiğimi tahmin edersiniz.

Açıkça söylemek gerekirse, ilk defa senaryosu kitaptan aktarılmış bir filmin cast seçimini ilk görüşte beğendim. Nasıl beğenmeyeyim ki? Duygusal zombimiz R rolünü, çocukluğundan beri kamera karşısında olan genç oyuncu Nicholas Hoult kaparken, onun âşık olduğu insan kız Julie'yi The Sorcerer's Apprentice ve I am Number Four'dan tanıdığımız Teresa Palmer canlandıracak. Her ikisi de kitaptaki karakterlere son derece yakın oyuncular. Yalnızca yazarın Zombi R'yi kitapta takım elbiseyle gezer şekilde betimlemesine karşın filmde spor bir kıyafetle görecek olmamız (resimlerde görüldüğü gibi) küçük bir uyumsuzluk yaratıyor. Ama böyle değişiklikler her uyarlamanın olmazsa olmazı. 

Filmin senarist ve yönetmenliğini Jonathan Levine yapıyor. Bunun yanında R'nin arkadaşı Zombi M'yi Rob Corddry, Julie'nin arkadaşı Nora'yı Analeigh Tipton, eski sevgilisi Perry Kelvin'i Dave Franco ve General Grigio'yu John Malkovich canlandırıyor.

Warm Bodies / Sıcak Bedenler'in IMDb'ye göre Amerika gösterim tarihi 1 Şubat 2013.

Umarım bizi hayal kırıklığını uğratacak bir uyarlama olmaz.

Son olarak filmden ilk yayınlanan Zombi R fotoğraflarını sizinle paylaşıyorum.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...