20 Ağustos 2012 Pazartesi

Çıksa da Okusak! #2

Eh, bir Kitap Hayvanı için okunacak kitap asla bitmez! Daha önceki Çıksa da Okusak yazımın devamının gelmesi kaçınılmazdı bu yüzden. Ve işte yine huzurlarınızdayım...

İlk Çıksa da Okusak yazım burada.

Çıkmasını beklediğim kitapların Türkçe ya da İngilizce edisyonlarının kapak görsellerine ve varsa çıkış tarihlerine bir daha göz gezdirelim!









 İlk kitabını yorumladığım Melez Sözleşmeleri serisinin üçüncü kitabı Deity yurtdışında Kasım'da yayımlanacak. DEX'in verdiği bilgiye göre bizde de bir aya yakın bir süre sonra çıkması mümkün. Serinin ilk kitabı Melez'in yorumuna ulaşmak için tıklayın.

Yine blogumda Bana Dokunma isimli ilk kitabının yorumunu burada bulabileceğiniz Tahereh Mafi'nin aynı isimli serisinin ikinci kitabı Unreval Me'nin Şubat 2013'te yurtdışında çıkması bekleniyor. Bir DEX serisi olduğundan, bize de bundan belki bir süre sonra çıkmasını beklemek düşüyor.

Uzun zamandır çıkmasını beklediğim Julie Kagawa'nın Iron Fey serisinin ilk kitabı Iron King, hâlâ okunacaklar listemdeki istikrarını koruyor. Serinin yayın hakları Pegasus Yayınları'nda; lâkin ne zaman çıkacağı söylenmedi. Türkçe çevirisini okumakta kararlıydım fakat elim yavaş yavaş e-book'una gitmiyor değil.

The Mortal Instruments / Ölümcül Oyuncaklar adlı çok sevilen serinin beşinci kitabı City of Lost Souls'un kapağı yürek hoplatıyor! Kitap, yurtdışında çoktan yayınlandı bile. Türkçe edisyonu büyük ihtimalle Artemis Yayınları'nda yayına hazırlanıyor.

N.K. Jemisin'in Inheritance üçlemesinin yayın hakları DEX'te. Bu seriyi o kadar uzun zamandır heyecanla bekliyorum ki... İlk kitabı The Hundred Thousand Kingdoms'un birkaç bölümünü okumuş ve çok beğenmiştim. Kitabın yayın tarihi ne yazık ki belli değil.

Ülkemizde Pegasus Yayınları'ndan çıkan Lords of the Underworld / Karanlığın Efendileri serisinin yazarı Gena Showalter'in yeni genç yetişkin eseri, Alice Harikalar Diyarı'ndan esinlenerek yazdığı Alice in Zombieland. Hem orijinal hikayeyi, hem de Gena'nın tarzını sevdiğimden çıkmasını iple çektiğim kitaplar arasında çoktan yerini aldı bile. Alice in Zombieland'ın yurtdışı çıkış tarihi: 25 Eylül.

Geçtiğimiz günlerde ilk kitabı Arzuların Esiri adlı çevirisiyle piyasaya sürülen 10'dan fazla kitaba sahip upuzun Immortals After Dark serisinin yazarı Kresley Cole da karşımıza genç yetişkin kitabıyla çıkanlardan. Şimdiden güzel yorumlar almaya başlamış Poison Princess, 2 Ekim'de ABD raflarını süslemeye başlayacak.

Melez Sözleşmeleri serisinin yazarı Jennifer L. Armentrout'un yeni serisi Lux, en çok okumak istediğim kitaplar arasında. Serinin ilk kitabı Obsidian'ı okumamak için kendimi zor tuttuğumu belirtmeliyim. DEX'in çıkaracağı Türkçe çevirisini mi bekleyeceğim, yoksa orijinal dilinde mi okuyacağım bilinmez.

Bayılarak okuduğum Fever / Ateş serisinin yan serisi olarak çıkacak Fever World'in ilk kitabı  Iced: A Dani O'Malley Novel, adından da anlaşılacağı gibi Fever serisinin en eğlenceli karakterlerinden Dani'nin anlatımıyla hayat bulacak. Kitap Ekim ayında yurtdışında yayımlanacak. Türkiye'de Epsilon Yayınları'ndan çıkan orijinal seri ise maalesef henüz tamamlanamadı. Yani Türkçe takip edenler, yan serinin çıkmasını daha fazla bekleyecek gibi görünüyor.

Ally Condie'nin Matched üçlemesinin üçüncü ve son kitabı Reached'ın orijinal dilinde yayım tarihi; 13 Kasım. Serinin ikinci kitabını henüz okuyamamış olsam da, son kitap çıkana kadar bitirmeyi planlıyorum. Matched serisinin Türkçe edisyonu Tudem Yayınları'ndan çıkacak. İlk kitap Matched'ın yorumu için; tık!

2 yorum :

  1. Fever serisine başlamayı düşünüyorum ama serinin ikinci kitabı olan Kan Ateşi internetteki bütün kitap satış sitelerinde tükenmiş olarak görünüyor. Epsilon bu seriyle pek ilgilenmiyor olsa gerek. E-kitabını da bulamıyorum, sanırım seriye başlamayı bir süre daha ertelemem gerekecek :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu tür sorunlarla çok karşılaşır olduk. Fever serisini Türkçe takip edenler büyük eziyet çekiyor cidden. Hem yavaş çıkıyor, hem de siz de dahil birçok kişinin belirtti gibi kitabı bulamama sorunu var.
      Belki yeni baskısı çıkar diye ümitlenmekten başka çare bırakmıyorlar insana.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...