4 Kasım 2012 Pazar

3. Blog Tur: Bazı Kızlar Isırır - Chloe Neill



Blog Turları hız kesmeden devam ediyor! Şimdi de sıra 3.de.

3. Blog Tur'umuzun kitabı Optimum Kitap'tan çıkan Bazı Kızlar Isırır.

Katkılarından dolayı Optimum Kitap'a teşekkür ederiz.

1. Blog Tur'a bakmak için buraya, 2. Blog Tur için ise şuraya tıklayın.



Tanıtım:

Tür: Paranormal Romans, Urban Fantasy, Yetişkin
Yayıncı: Optimum Kitap
Sayfa Sayısı: 408
Orijinal Ad: Some Girls Bite
Orijinal Dil: İngilizce
Çeviren: Esra Gül Coşkun


Beni öldürdüler. Beni iyileştirdiler. Beni dönüştürdüler.

Doğru tabii, bir yüksek lisans öğrencisinin hayatı tam anlamıyla göz kamaştırıcı olamazdı ama sonuçta o benim hayatımdı işte. Ve Chicago vampirleri dünyaya varlıklarını açıklayana, ardından serseri bir vampir bana saldırana kadar gayet de iyi gidiyordu. Ama o serseri, kanımdan sadece bir yudum almıştı ki başka bir kan emici geldi ve onu korkutup kaçırdı. Ve bu yeni gelen, hayatımı kurtarmanın en iyi yolunun, beni yaşayan bir ölüye çevirmek olduğuna karar verdi.

Sonradan öğrendim ki, beni kurtaran kişi Cadogan Evi'ndeki vampirlerin lideriymiş. Artık tez araştırmamı, Kenwood'da bulunan ve Ethan Sullivan'ın boyunduruğu altındaki vampirlerle dolu bir malikâneye nasıl ayak uydurulacağı üzerine yapıyordum. Tabii ki uzun boylu, yeşil gözlü, dört yüz yaşında bir vampir olarak yüzyılların kazandırdığı cazibeye de sahipti Sullivan ama ne yazık ki benim sadakatimi ve hizmetimi de bekliyordu. Gerçek buydu...

Fakat gelişmekte olan güçlerim (birdenbire bazı silahlara şaşırtıcı derecede yatkınlığım olduğunu öğrenmem), rahatsız edici bir güneş ışığı alerjisi ve Ethan'ın tutumu endişelerim arasında son sıradalardı. Biri hâlâ beni öldürmek istiyordu. Bu beni ısıran Serseri vampir mi yoksa rakip evlerden bir vampir miydi? Ya da meşale taşıyanlar vampir çetesinden biri miydi?

Chicago'nun gece hayatına kabul edilmem bir savaşın belki de ilk kıvılcımı olacaktı. Ve birilerinin kanı dökülecekti.

"Son derece etkileyici.. Harika bir seri."
USA Today'in Çok satan yazarı Julie Kenner

"Harika, çekici ve zevkli... Mutlaka okumalısınız."
The Demon King and I'ın Yazarı Candace Havens

"Okuyucuların coşkuyla destekleyecekleri ukala bir kadın kahramanımız var. Buna bir de diğer eğlenceli karakterleri ve dumanı üstünde tüten cinsel gerilimi ekleyin. İşte elinizdeki kitap bu müthiş bileşimin bir ürünü."

Dead If I Do'nun ülke genelinde çok satan yazarı Tate Hallaway



Yorum:

Kapakta da yazdığı gibi: Merit, çiçeği burnunda bir vampir ve yeni hayatı tehlikede.

Evet, Merit'le tanışın! İlk ismini bize söylememekte ısrarcı, Chicago Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi  bir genç kadın. Ailesiyle ufak problemleri var. Ancak kitabın başında uyandığında, aile meselesi Merit için çantada keklik gibi kalacak.

Chicago'da, Amerika'nın diğer bölgelerinde de olduğu gibi, vampirler varlıklarını yeni ifşa etmiş durumdalar. İnsanların kafaları karışık, fakat aralarında vampir sempatizanları da yok değil. İşte Merit, bu karışık ortamda, üniversitenin kampüsünde bir saldırıya uğruyor. Saldırıyı ya da saldırganını hatırladığı söylenemez. Tek bildiği bir limuzinde, üzerinde normalde hayatta giymeyeceği kıyafetlerle uyandığı. Sonradan fark ediyor ki, o da artık onlardan biri. Yani vampirlerden.

Bazı Kızlar Isırır'da vampirler genel olarak tek bir çatı altında toplanıyorlar. Bu çatılar da "ev" adını verdikleri, tek bir efendinin yönetimindeki yerler oluyor. Yeni vampirler ancak ve ancak bir evin efendisi tarafından dönüştürülebiliyor. Eğer bu kuralın dışına çıkılırsa, dönüştürülen vampir herhangi bir eve kabul edilmiyor ve serseri oluyor. Bizim Merit ise Chicago'nun en büyük evlerinden Cadogan'a mensup artık. Bundan pek memnun olmasa da.

Merit'in vampirliği kabul etme meselesi şöyle dursun, vampir dünyasında işler bir hayli karmaşık durumda. Merit'in yaşlarındaki genç kızlar, yanlarında her seferinde başka bir evin sembolüyle, ölü bulunuyor. Merit bu kurbanlardan ikincisi. Anlaşılan birileri cinayetleri vampir evlerinin üzerine atmaya çalışıyor. Kitap boyunca cinayetlerin asıl failinin kim olduğunu merak edip duruyoruz.

Gelelim Cadogan Evi'ne. Yani Merit'in yeni yaşamının merkezine. Cadogan'un efendisi Ethan Sullivan. Kendisi aynı zamanda Merit'i ölümden döndürüp, kurtaran kişi elbette. Ethan, sarı, omuz hizasındaki saçları, yeşil gözleri, ince uzun bedeni ve otoriter tavırlarıyla insan ya da vampir, pek çok kadının hayallerini süsleyen bir erkek. Benim dışımda. Neden diye soracak olursanız; tüm sarışınlığına rağmen, Ethan'ı fazla itici buldum. Başvampir deyince aklıma ilk Anita Blake'in Jean-Claude'u geliyor ve eğer Ethan ve Jean-Claude'u karşılaştıracak olursam, bizim Fransız, Ethan'ı yer bitirir. Ondaki karizma Ethan'da yok çünkü. Ya da en azından yeterince iyi anlatılmamış. Bunun dışında, Ethan'ın Merit'e davranışları bazen biraz fazla "başvampir dışı" gibi geldi. Acımasız, evet, ama bunu tam olarak hissedemedim sanırım. Ve yine biraz fazla gizem sezdim, ki çok gizemli adamlardan son zamanlarda tiksinmeye başladım.

Merit'in dünyasına geri dönecek olursak onun da etrafının, kendinden başka, doğaüstü yaratıklarla çevrili olduğunu söylesem yerinde olur. Öncelikle ev arkadaşı, kitabın en sevimli karakterlerinden Mallory'nin büyü gücü olduğunu onunla beraber keşfediyor. Ardından ailesinin kendisine en yakın üyesi büyükbabasının vampirler ve diğer yaratıkların kurallar içinde kalmasını sağlamak için görevli bir teşkilatın başı olduğunu öğreniyor. Bu teşkilatta, bir adet kurtadamımız ve bir adet de büyücümüz mevcut. Ayrıca, kitapta bahisleri geçmekle beraber, birebir su perileriyle de karşılaşma imkanımız oluyor. Anlayacağınız, Bazı Kızlar Isırır vampirler üzerine yoğunlaşmış ancak pek çok paranormal yaratığı da bünyesinde barındıran bir roman.

Kitap boyunca, Merit'in vampirliğe alışma çabalarını okuyoruz. Ve yazının başında da bahsettiğim gibi, Merit'in başı sadece vampirlikle belada değil. Onu ve yeni konumunu tehdit eden başka şeyler de var.

Bazı Kızlar Isırır; hiç sıkılmadan, merakla okuyacağınız bir kitap. Birkaç eksiği var tabii. Mesela; okurken her sayfayı çevirişimde beklediğim aksiyonu bana veremedi. Ve ayrıca yine merakla çözülmesini beklediğim sırları  da kapalı bıraktı. Belki yazar Chloe Neill diğer kitaplarına saklamıştır diye düşünüyorum lâkin birkaç eklentiyle kitabın çok daha iyi olacağı kanısındayım.

Puan: 3



Chicago Vampirleri serisi 10 kitap olarak planlanmış. Serinin ilk 6 kitabı yurtdışında çoktan yayımlandı. 7. kitap House Rules'un 5 Şubat 2013'te orijinal dilinde yayımlanması bekleniyor. Bizde ise Optimum Kitap'tan son alınan bilgilere göre serinin ikinci kitabı Friday Night Bites'ın raflarda Türkçe olarak yerini alması yakın.

Serinin sıralaması:
1- Bazı Kızlar Isırır (Some Girls Bite)
2- Friday Night Bites 
3- Twice Bitten
4- Hard Bitten
5- Drink Deep
6- Biting Cold
7- House Rules 
8- Biting Bad

Blog Turu Gezginleri:

Blog Tur'u tamamlamak için, aşağıdaki bloglara uğrayıp müthiş yazıları okumayı unutmayın!

Kitap Çekilişi:
http://kitaplikkedisi.com/

Kitap Çekilişi:
http://kagitkiz.blogspot.com/

Kitap Yorumu ve Okuyucu Testi:

Yazar Hakkında Bilgi:

Kitap Yorumu ve Çekiliş:

Kitap Yorumu ve Alıntılar:

Ön Okuma:
http://romancekolik.blogspot.com/

ÜKG Blog Turları devam edecek!



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...