29 Temmuz 2013 Pazartesi

Kitap Yorumu: The Secret of Ella and Micha - Jessica Sorensen


Aslında bu kitabı çok çok önce okumuştum ancak Yorumbaz'ın ısrarları sonucu yorum yazmaya karar verdim. İnanın bana Büşra'nın ısrarıyla tanışmadıysanız kendinizi şanslı saymalısınız. :D

The Secret of Ella and Micha, bir new adult kitabı. Bana göre türünün en iyilerinden biri. Ve aynı zamanda bu türde okuduğum ilk kitap. Aradan bir sürü zaman geçmesine rağmen hâlâ anımsıyorum kitabı rahatlıkla. Çünkü çok sevmiştim. Özellikle Micha'yı... Oraya birazdan geleceğim.

Ella Daniels, doğup büyüdüğü kasabadan kaçmış, 8 ay boyunca Las Vegas'taki üniversitesinde saklanmıştır. Sadece bununla da kalmamış, ismi dışında her şeyini değiştirmiştir. Giyiniş tarzını, tavırlarını... Ve geçmişinden kimseye söz etmemiştir. Tanıdığı kimsenin onu bulmaması için çok çabalamıştır. Aslında Ella'yı arayacak tek bir kişi vardır: Çocukluk arkadaşı Micha. Ella kasabadan ayrılmadan önce yıllarca süren dostlukları daha ileri bir seviyeye geçmek üzeredir fakat Ella Micha'yı ortada bırakıp kaybolunca zavallı Micha tüm zamanını kızı bulmakta harcamıştır.

Ella, yaz tatilini geçirmek için arkadaşı Lila ile beraber doğduğu kasabaya geri döner. Ella'nın bu geri dönüşü eski korkularını da beraberinde getirir. Geçmişiyle tekrar yüzleşmek zorunda kalacak ve elbette Micha'yı tekrar görecektir.

Ella ne kadar Micha'yla başbaşa kalmamak için büyük özen gösterse de şans Micha'dan yanadır ve aralarındaki elektriğin hiç mi hiç sönmediğini çok geçmeden ikisi de fark eder. Aralarındaki ilişki sadece çekim değildir aslında. Ella ve Micha küçüklükten beri birbirlerinin en yakını olmuşlar, her sorunu birlikte aşmışlardır. Onlara kendi anne babalarından daha iyi muamele eden Grady'i de tekrar görme imkanı bulur Ella.



Çocukluğunun en güzel günlerini geçirdiği kasabada daha fazla zaman geçirip, Micha'yı daha çok hatırladıkça Ella'nın geçmişi yavaş yavaş yüzüne çarpmaya başlar. Her şeyin yaşandığı gece, o köprüye çıkmasının nedenleri tekrar kafasında canlanır. Neyse ki Ella'yı kovalayan anılar sadece kötüler değildir. Birlikte zaman geçirdikçe Micha ile aralarındaki ilişki de tamir olmaya başlar.

Kitaba Ella ve Micha'nın sırrı demişler ama aslında daha çok Ella'nın sırrı. İkisinin de ailesel meseleleri var fakat Ella bunlardan kaçıp, bir kitap boyunca bize söylemekten kaçınırken, Micha bir tanesi dışında hepsiyle tek tek yüzleşme taraftarı.

Kitabın en sevdiğim özelliği kesinlikle Micha! Kendisi kitap sevgililerim arasında aylardır. Neden mi? Çünkü Micha Ella konusunda hiç pes etmiyor. Hem de kız candan bezdirici davranışlarıyla sinirlerinizi zıplatsa bile. Aynı zamanda Micha müzisyen ki, söylememe gerek var mı, çok seksi! Sarışın, piercingi ve tatlı gülüşüyle sizi anında hipnoz edebilir.

The Secret of Ella and Micha'yı sevme sebeplerimden bir tanesi de ikili arasındaki aşkın sinirlerinizi bozmayacak türden olması. Bir kere çocukluk aşkları her zaman güzeldir. Saftır. Ancak Ella ve Micha arasındaki tutkuyu da çok iyi anlatmış yazar. Ella ile beraber siz de Micha'ya defalarca âşık oluyorsunuz. Kitabın bana göre tek olumsuz yanı ise Ella'nın sorununun daha derin işlenmemesi. Bunun dışında new adult kategorisindeki favorilerimden biri.

Kitabın en üstte gördüğünüz kırmızılı kapağını çok sevmiştim. Fakat ne yazık ki değiştirme ihtiyacı görmüşler ve bu anahtarlı bilmemneli basit kapak tasarımını sunmuşlar önümüze. Halbuki ilki içeriğe çok daha uygundu. Benim için kitabın kapağı hâlâ odur. Bu kadar.

Ella ve Micha'nın hikâyesi bu kitapla son bulmuyor. The Secret serisi 3 kitaplık. 2. kitap The Forever of Ella and Micha Ella ve Micha ile devam ederken, 3. kitap The Temptation of Lila and Ethan'da ikisinin en yakın arkadaşları Ethan ve Lila'nin öyküsü anlatılıyor.

Ayrıca Jessica Sorensen The Secret of Ella and Micha için harika bir playlisti hazırlamış! Aşağıdaki şarkı kuşkusuz favorim. Bayılıyorum. Siz de dinleyin, eminim seveceksiniz.

Son olarak beni bu yorumu yazmaya teşvik eden çok sevgili Yorumbaz'ın kitap ile ilgili yorumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Kitabın Türkçe yayın hakları alınmış.


Puan: 4


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...