10 Aralık 2013 Salı

18. ÜKG Blog Turu: Kırık Camlar Üzerinde Dans - Ka Hancock


18. Blog Tur kitabımız Ka Honcock'un Feniks Kitap'tan çıkan bol acılı Adana kıvamındaki kitabı Kırık Camlar Üzerinde Dans.

07.12.13| Yorumbaz - Ön Okuma
07.12.13 | Romancekolik - Yorum
08.12.13 | Kitap Esintisi - Yorum
09.12.13 | Zimlicious - Yazar Hakkında
09.12.13 | Sevgili Kitap - Yorum
10.12.13 | Kitap Hayvanı'nın Günlüğü - Yorum
10.12.13 | Kitab-ı Sevda - Yorum
10.12.13 | Kağıt Kız - Yorum

Kendi kurallarını koyan bir aşkın inanılmaz hikâyesi...Her evlilik bir danstır Lucy. Bazen komplike, bazen sevgi dolu, çoğu zamansa olaysız. Ama Mickey'le dansınız kırık camlar üzerinde gibi olacak. Acı verecek. Ve sen, ne acıdan kaçabileceksin, ne de bir sonraki adımda canının daha az acıması için ona daha sıkı tutunup az camlı bir yere ilerleyebileceksin.
21 yaşındaki Lucy, Mickey'le karşılaştığında Mickey'nin kendisi gibi sorunlarla boğuştuğundan habersizdi. Lucy ailesinden miras kalan kanser ile Mickey'e ise annesinden miras kalan bipolar bozukluğu ile boğuşmak zorundadır.

Sıradışı bir evliliğin yalın bir portresi Kırık Camlar Üzerinde Dans, okuru insan kalbinin derinliklerinde unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor.





Uyarı: Eğer her şeyden çabuk etkileniyorsanız bu kitabı okumadan önce kendinizi hazırlamanız gerekebilir.

Lucy, Mickey'le 21 yaşında tanıştı ve onunla tanıştığında hayatında bu kadar anlam ifade edeceğinden ve en az kendisi kadar büyük sorunlar altında olduğundan habersizdi.

Birbirlerine yavaş yavaş âşık oldular. Lucy, Mickey'nin sorunlu hayatını öğrendiğinde onu hiç yadırgamadı. Hattâ gösterilebilecek en yakın alakayı gösterdi. Mickey ise bu genç kadına her geçen gün daha fazla âşık olmaktan kendini alamadı.

Evet, Mickey'nin bipolar bozukluğu var. Eskiden "manik depresyon" da denilen, duygudurumunda bozukluğa yol açan psikiyatrik bir rahatsızlık. Mickey'e annesinden miras kalan bu hastalık onun çoğu zaman hiç yapmak istemediği şeyler yapmasına, duygu durumunda ani değişimlere yol açıyor. Mickey böyle durumlarda kendini kontrol edemiyor.

Lucy ile ilk tanıştıklarında Mickey böyle bir dönemin içindeydi. Neyse ki kendisini olması gerekenden mutlu hissediyordu. İnsanları eğlendiriyordu. Lucy ile iyi zaman geçirdiler. Ancak Lucy ona numarasını verdiğinde Mickey'nin onu aramamasının bir sebebi vardı. Kızının hastalığının diğer hallerini görüp kaçmasından korkuyordu.

Bipolar bozukluğun kalıcı bir tedavisi yok. Mickey dengesini sağlayabilmek için sürekli ilaç kullanmak zorunda. Ve belli dönemlerde hastalık yine nüksediyor, durdurulamaz hale geliyor ve Mickey'nin tek çaresi kliniğe yatmak bile olabiliyor.

Lucy ise üç kız kardeşten en küçüğü. Anne ve babalarını kaybetmiş bu üç kız, birbirlerine tutunarak büyümüşler. Lucy'nin annesi kanserden yaşamını yitirmiş. Ve gelin görün ki, kanser genetik. Yani annelerinden kızlarına geçmiş. Kız kardeşlerde de çıkıyor aynı kanser. Önce ablasında. Sonra Lucy de... İlk tedaviyi atlatıp normal hayatına geri dönüyor. Ama tekrarlaması mümkün.

Lucy ve Mickey'nin evliliği tüm bu sorunlara rağmen çok güçlü. Birbirlerine yardım ediyorlar, her şeyi kontrol altında tutmak için kurallar koyuyorlar. Ve birbirlerini sevmekten asla vazgeçmiyorlar. Ne yazık ki beklenmedik bir sürpriz onları altüst etmeye yetiyor.

Her evlilik bir danstır Lucy. Bazen komplike, bazen sevgi dolu, çoğu zamansa olaysız. Ama Mickey’le dansınız kırık camlar üzerinde gibi olacak. Acı verecek. Ve sen, ne acıdan kaçabileceksin, ne de bir sonraki adımda canının daha az acıması için ona daha sıkı tutunup az camlı bir yere ilerleyebileceksin…

Hayatlarını altüst eden bu sürpriz aslında onlara umut da olabilir. Fakat yine her şey üst üste geliyor ve ilişkileri tekrar sınavdan geçiyor. Defalarca.

Kitap çok acıklı. Aynı zamanda çok etkileyici. İlk sayfalarda başlıyorsunuz kendinizi Lucy'nin yerine koymaya. "Onun yerinde olsam ben ne yapardım?" diye düşünüyorsunuz. Yazım yanlışları vardı ancak kitapta ve bu çok dikkatimi çekti. (Takıntılıyım bu konuda bayağı.) Umarım diğer baskılar olur da düzeltilir. Bunun dışında, dediğim gibi çok etkileyici bir kitap. Her satırı sizi ağlatmaya müsait.


Çekiliş:

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...