30 Ocak 2014 Perşembe

20. ÜKG Blog Turu: Acıtan Güzellik - Georgia Cates



Tur Takvimi:

30.01 | Kitap Hayvanı'nın Günlüğü


Üç ay sürmesi konusunda anlaşmıslardı… Ama aşkları sınır tanımayacaktı.
Jack McLachlan nam-ı diğer Mağara Adamı, Avusturalya’nın en gözde bekârlarından milyoner bir şarap üreticisiydi. Başarısı, ünü ve zenginliği, romantik ilişkilerini karmaşık ve sorunlu bir hale getiriyordu, bu yüzden basitliği seçiyordu: isimsiz, kısa ilişkiler.
Bu onun oyunu ve kurallarıydı. Ta ki Laurelyn Prescott hayatına girene kadar.
Ateşli oyunun kuralları değismek zorunda kaldı, çünkü genç kadın öncekilere hiç benzemiyordu. Amerikalı nefes kesici müzisyenle iliskisi basladığı andan itibaren Jack’in ayakları yerden kesildi. Hiçbir sey planladığı gibi gitmemeye basladı ve Jack kuralları birer birer kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldı.
Ve Laurelyn, mümkün olmayanı, mümkün kıldı.




Kitap Hakkında Kısa Yorumum: 

Bu turda Beauty serisinin diğer kitaplarının tanıtımı yayınlama görevi bana düştü. Ama ondan önce kitap hakkındaki yorumumu kısacık da olsa bildireyim dedim. Genel olarak bakıldığında beğenmedim. Ben zaten iyi bir romance okuyucusu değilim. Sürekli zevk almıyorum bu türü okumaktan. Bazen, ilgimi çeken kitaplar olduğunda, okuyorum o kadar. Okuduklarımın da bana kendisini beğendirmesi için gerekli olan bazı unsurlar var. Kitabın esprili olması, diğerlerinden farklı unsurlar içermesi bunların başında geliyor. İlki konusunda bir şey diyemeyeceğim. Esprili yönleri vardı Acıtan Güzellik'in. Tabii yine de belirgin bir şekilde sırıttırmadı. Orijinallik konusunda ise kesinlikle benden eksi aldı. Fazla klişeye kaçılmıştı bence. Ve yazım tarzının sadeliği de ilgimi çekmemesini sağladı. Son derece basit cümleler, kelimeler kullanılarak yazılmış. Galiba bu tür kitaplarda az da olsa süslü kelimeler arıyorum. Son olarak karakterlere de pek ısınamadığımı belirteyim. Jack Henry'nin sır saklamasının altında yatan nedeni manasız buldum. Zaten bir kitabın karakterlerini sevmediğinizde kitabı sevmeniz de güçleşiyor. Anlayacağınız beni etkilemedi Acıtan Güzellik. Ancak türün sıkı takipçilerinin hoşuna gidecektir diye düşünüyorum.

Beauty from Surrender (2. Kitap) 
O her söylediğin şarkıyken nasıl devam edebilirsin?

Laurelyn Prescott hayatının aşkından uzaklaşmasından sonra, geriye kalan tek hayalinin peşinden koşmak üzere Nashville’e döner. Jack Henry’i kaybetmenin acısını bastırmak için kendini müziğine adar. Ama eski hayatıyla beraber eski tanıdıklar ve yeni umutlar da gelecektir. Laurelyn prodüktörünün rezil teklifini geri çevirince kendini işsiz bir hâlde bulur; ta ki beklenmedik bir fırsat kendini gösterene kadar. Buradan sonrası Laurelyn’in her zaman hayal ettiği şeyi gerçekleştiği bir ışık hızında bir seyahattir. Bu durum ona hak ettiği mutluluğu vermek için yeterli olacak mı? Ya da Jack Henry’nin yokluğu daha fazlasını istemesini sağlayacak mı?

Jack Henry McLachlan, Laurelyn Prescott’e âşık olmayı hiç beklemiyordu; ama olmuştu. Laurelyn’in parmaklarının arasından kaymasına aptalca izin verdikten sonra üç ayını onu aramakla geçirir; ancak tekrar buluşmaları o kadar kolay olmayacaktır. Bulduğu kadın, ona veda bile etmeden hayatından uzaklaşan kadın ile aynı değildir. O artık Avustralya macerasındaki güvensiz kız değildir; bu Laurelyn gelecek vaat eden başarılı bir müzisyendir. Laurelyn’in hayalleri gerçek oluyordur ve Jack Amerikan kızının hayatında artık kendisine yer olmadığından korkuyordur. Laurelyn’i tersine inandırmak için bir ayı varken, bu süre onun lüks ve göz kamaştırıcılığın ötesindeki hayatı, içinde Jack Henry’nin de olduğu hayatı, görmesini sağlamaya yetecek midir?



           Beauty from Love (3. Kitap) 
Amerikan güzeli ve onun Avustralyalısı arasındaki efsanevi aşk Beauty serisinin bu final kısmında devam ediyor.
Jack McLachlan hayal edebileceğinden çok daha fazlasını başarmıştır. İstediğini ya da ihtiyacı olduğunu hiç bilmediği şeyleri Laurelyn Prescott’ta, son ve nihai kavalyesinde buluyordur. Yanındaki sevgilisiyle hayat son derece güzeldir ama evlilik sonrası mutlulukları Jack’in karanlık geçmişinin şu anki mutluluklarına sıçramasıyla kısa kesilir. Jack Laurelyn’i korumak istiyordur ancak dün’ün lekeleri Jack’i tekrar bulup yakalıyor ve tam tersini kanıtlıyor iken onu lekesiz bırakmak imkansızdır. Böylesine bir geçmişle ikisinin mutlu olması mümkün olacak mı?




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...